Lansbury Heritage Hotel

POPLAR HOTEL

Project Description

This magnificent Grade II Listed Building dating from 1870 was designed in High Victorian Gothic style. Featuring an eye-catching octagonal corner tower, capped by a finialed copper dome previously in use as Poplar Town Hall.

The building was converted into a luxury hotel with 37 unique bedrooms and suites together with restaurant, meeting and leisure spaces. Synthesis Architecture have taken full advantage of the remaining original 19thCentury details. Whilst bringing all the facilities up to 21st Century standards and achieving BREEAM certification for sustainable design, bringing this beautiful building back into use and making it accessible to the public once more.

Externally, the original poly-chromatic brickwork and ornate detailing in Portland stone are to be carefully cleaned and repaired to restore the buildings grandeur. At night the building will be sensitively lit with hidden energy saving LED lighting highlighting the building in views from the nearby offices of Canary Wharf.

Internally, the grand central staircase lit from above by the large original Victorian roof-light is the centerpiece providing access to bedrooms in various parts of the building. Each with their own individual appeal, but all featuring modern en-suites with baths and showers, WiFi, 40” TVs, and remote control of lighting and air-conditioning.

Ground and first floor bedrooms feature original carved stone fireplaces and ornate coving to their tall ceilings.

Double height rooms created from the old boardroom will have a desk-space at lower level with the bedroom above at mezzanine level providing magnificent views out through the 4metre tall windows.

Bedrooms built within the roof-space will allow guests to see and touch the original timber roof structure that was previously hidden above the ceiling. Glazed partitions and freestanding contemporary baths and furniture will allow the historic structure to be the main visual feature.

Finally the penthouse suite occupying the 11 meter high dome of the octagonal corner tower will feature the original ornate stone fireplace in the bedroom with a private bathing retreat at mezzanine level above reached by a cantilevered oak and glass stair. The suite also has access to a private roof terrace with views across the rooftops of East London.

Westbridge Hotel - Cmt construction

WESTBRIDGE HOTEL

Project Description

This development is in the heart of the 2012 London Olympic park and consists of the restoration of an existing 17th century pub. The opportunity for new infrastructure projects provide substantial economic gains for clients and one of the major commercial re-development schemes is the West bridge Hotel.

The existing use was very dysfunctional and poorly maintained. Therefore, the vision was to provide a mixture of function, form and sustainability within the proposed design. Consisting mainly of a six storey development occupying 81 ensuite bedrooms, conference facility, restaurant, gym, meeting room, sauna and inclusive car parks.

Public houses of this nature bring back traditions of the Anglo-Saxon era.Due to the history behind the building CMT construction held great importance on  maintaining a sense of national heritage when restoring the building.The new, contemporary textures and finishes matched the existing features and for this we were encouraged to be nominated for the English Heritage Award.

While we were protecting the original features of the building in relation to the existing heritage building figures. We added advanced future and environmental measures to the development, such as high- tech insulation, acoustic walls and floors, computerised access door and lighting systems, harvesting tank, solar panels on the roof, and intelligent lighting control systems to all rooms.

At CMT we were proud that we completed the project on time, within budget and were encouraged to be nominated for the English Heritage Award.

 

 

 

Cmt Construction_ Stow Away Hotel _Lower Marsh_1

STOW AWAY HOTEL LOWER MARSH

Project Description

Located on Lower Marsh, close to Waterloo station, the development features 20 micro-studios utilising prefabricated modular construction. The 5 story scheme occupies 137-139 Lower Marsh and sits within the Lower Marsh conservation area and on a Network Rail Freehold Site.

Employer: STOW LOWER MARSH LLP
Main Contractor: CMT Design & Construction
Architect: Doone Silver Kerr Ltd
Structural Engineer: Price& Myers Consulting Engineers
M&E Design: BSEC Ltd
Project Statues: Completed
Project Value: £2,150,000.00

The development uses 30ft shipping containers as the building system so that the entire structure can be moved in the future at the end of the lease. The ground floor reception and café Restaurant are designed to complement the eclectic, independent and collaborative community of Lower Marsh.

Stow-Away Hotel is now open to the public.

https://www.stow-away.co.uk/

CMT Construction_New Road Hotel (1)

NEW ROAD HOTEL, WHITECHAPEL

Project Description

We are extremely excited to announce the completion of New Road Hotel, a stylish 80 bedroom boutique hotel in East London. It is set to be the no.1 place for sleeping, eating, drinking and meeting. Housed in a former textile factory in Whitechapel, this unique hotel has been inspired by the New York metropolis.

Employer: Legacy Holdings Ltd
Main Contractor: CMT Design & Construction
Architect: Synthesis Architecture
Structural Engineer: TWS Consulting Civil & Structural Engineers
M&E Design: CBG Consultants and BSEC Ltd
Project Statues: Completed
Project Value: £7,400,000.00

New Road Hotel features a signature restaurant by acclaimed chef Marco Pierre White, a fitness studio and several social zones where guests can enjoy live music, play pool in the games zone or relax in the library.
All rooms were cleverly designed keeping the original factory features, the original exposed brickwork and original large windows to allow in natural daylight.

For more information, visit:
http://www.newroadhotel.co.uk