Lee High Road

Project Description

Construction now underway for new mixed use development in Lewisham

CMT Construction is named as the principal contractor for Lee High Road Development by KNT Development. The mixed use project includes demolition of the existing car park and construction of new residential and commercial units along with refining the interface with the River Quaggy.

The development, situated within the London Borough of Lewisham, will be built to a high standard and include 17 new residential space ranging from one to three bedroom and two commercial spaces with sizeable basement storage. The four storey mixed use development will provide flexible ground floor commercial spaces with basement storage. Two car parking for wheelchair users is located at the rear of the site while generous residential entrance highlighted at the ground level.

The project benefits from the close proximity to the amenities found on Lee High Road and will contribute to regeneration of the area.

The demolition of the existing garage has now started and the scheme is scheduled for completion on the first quarter of 2022.

Phoenix Yard

Phoenix Yard

Project Description

CMT Construction appointed to bring history and heritage to life with landmark Phoenix Yard development

CMT Construction is appointed to deliver an office & residential conversion and extension at Phoenix Yard in Kings Cross, London
Situated at the heart of the city, Phoenix Yard is a group of former brewery buildings set around a courtyard in Kings Cross Road. The major new development will see the existing buildings sensitively transformed to offices and residential spaces while maintaining the building’s historic character. The regenerate works will include the careful addition of two additional floors, adding a new dimension which will nod to the building’s heritage while adding a contemporary touch and contributing to the character of the area.

The project will see CMT Construction produce offices with a variety of workspaces, private rooms and break out spaces spanning over 20,000 sq ft and 4 apartments forming the premium accommodation scheme plus a generous retail space on the ground floor.

Southgate Hotel

Project Description

CMT has teamed up with Glaswegian architects, Maith Design, to deliver a New Hotel in Southgate.

Works will include the change of use from B1/D1 Class Office and Education Facility and comprise of complete internal and external refurbishment and new extension to accommodate 124-beds.

Design is currently being developed and we aim to start the construction at the end of this summer.

Martineau Drive

Martineau Drive

Project Description

We are glad to be appointed to personalise and develop the property for the new owner. Our extensive improvement includes complete new internal design, smart home system, home cinema, garden design and large kitchen extension.

Richmond Road Project

Richmond Road

Project Description

We are proud to announce that CMT has been appointed for the construction of three-story building containing 6no. luxury flats in Richmond Road, Isleworth. 

The site is located in the Isleworth Riverside Conservation Area and positioned between Richmond Road and Shrewsbury Walk, at the rear of The Castle Public House.

We are planning to start the construction before Spring 2020, following the demolition of the existing garage building.

.

Railway tavern 1

RAILWAY TAVERN

Project Description

hillier-road-01-popup

HILLIER ROAD

Project Description

This residential semi detached property on Hillier Road is located in an idyllic position ‘between the commons’ within easy walking distance of the fashionable ‘Northcote Road.’ It is also within easy reach of Clapham Junction, Clapham Common and Wandsworth Common.

Here in Wandsworth a contemporary glazed extension was erected as part of a ground floor refurbishment works to create a more open plan living area. The new extension houses a larger kitchen area and allows easier access to the gardens and patio outside. A great deal of thought has gone in to the layout and the overall finish. The house has an excellent sense of light and space throughout with a contemporary theme.

This project required internal redesign including a new glass extension structure to the rear area enabling the kitchen to be combined with the dining area. The glass extension creates an opening towards the garden and at the same time drawing the garden inside. A glass strip in the roof accentuates the longitudinal space and provides additional light to the original structure.

The main construction material of the design was a traditional brick material with large elements of glass on the external surfaces to allow light and a strong connection to the garden.

A feature element of the extension was the sliding glass doors to the leading edge of the extension. These modern patio doors slide away from the 90-degree corner connection and into their own individual cavity pockets within the insulated walls. Frequently used sitting areas or kitchens will want natural light to make them more inviting and usable and rear spaces that lead onto the garden can benefit from flush floor tracks and minimal framing will allow the internal extension to the garden.

Valance Road

VALLANCE ROAD

Project Description

CMT Construction_Woolwich House_1

WOOLWICH HOUSE

Project Description

Woolwich House, located in Southgate, is an area in high demand. Previously occupied by Barclays Bank and offices, the building was converted from the first floor upwards with two new floors constructed, adding a third and fourth floor.

The project included partial ground floor refurbishment and complete first floor and second floor redesign, including a new staircase. Additional new third and fourth floors with new curtain walling were constructed to sit on top of the existing building and side extension. The building is one of the early examples of concrete frame.

The development consists of 24 residential flats, 8 service offices and 1 High Street commercial unit. The building is located at Southgate Center and meters away from Southgate College and the underground station.

The completed building comprises of commercial units on the ground floor and residential units for the remaining floors. Residents benefit from excellent lighting due to high glass curtain walls. Windows on the side elevation allow residents to overlook the city’s skyline with views of London Bridge and Canary Wharf, making for spectacular views.

The existing structure of first and second floor is one of the early examples of concrete frame construction. While maintaining the original brick and masonry front elevation, and adding the new two steel floors with lightweight steel and a glass curtain wall, we created a tasteful combination of traditional London architecture with contemporary design.

CMT Construction_Shirley Street_1

SHIRLEY STREET

Project Description

The development is located a short distance from the 2012 Olympic park and ExCel Exhibition Center in Canning Town, London. The site takes advantage of various transport links. Canning Town Station is only 2 stops away from the ExCel Exhibition Center and the vibrant Westfield Stratford City shopping center.

The existing site contained an unused warehouse which was demolished, paving way for the new development. 9 residential units and 2 commercial units with the introduction of an underground car park within the basement and to be accessed by a car lift from the front entrance.

The design has been developed to make the maximum contribution to the environment. To reach certain targets, the development benefits from brown roof and highly insulated walls, air source heat pumps and 100% recycled materials in areas. The structure is combined of mixed reinforced concrete and lightweight steel frame structure that sits on a perimeter of secant piling wall foundation and load-bearing isolated piles, giving the structure extra durability.

Having experience in mixed developments provides CMT to work with a diverse network of clients. Proposing valuable development ideas with a team that provides guidance and support during the pre construction and construction phases serve a more efficient and disciplined communication system with our clients.